• Neurofeedback Training

 • Wat is neurofeedback training met Neuroptimalâ„¢

  Voor deze speciale vorm van neurofeedbacktraining (Neuroptimal™) werk ik samen met Breintalent in Eindhoven. Met een geavanceerd trainingsprogramma dat is ontwikkeld in Canada, door het Zengar Instituut. Ontspannen, vanuit je stoel, luister je naar muziek en kijk je naar beelden. Met sensoren, die op je hoofd geplakt zijn, worden frequentie-gebieden en activiteit gemeten. De training gaat door nauwelijks waarneembare onderbrekingen in geluid en muziek.

  Op een ontspannen manier word je getraind waardoor oude, vastzittende patronen los laten. Er ontstaan betere patronen, die zorgen voor rust in je hoofd en een betere focus. Je prestaties verbeteren hierdoor en lichamelijke en emotionele klachten verminderen en/of verdwijnen. Je brein wint hiermee aan veerkracht en er ontstaan een betere balans.

 • Neurofeedback training werkwijze

  Bij de intake geven we aan wat je van de training mag verwachten. Het is geen anamnese maar gebaseerd op ervaringen van vele andere klanten. Via een intakeformulier worden mogelijke klachten vastgelegd. Je start met 12 sessies. Na de zesde sessie en de twaalfde sessie vul je weer een formulier in zodat we kunnen meten wat de verbeteringen zijn.  

  Je mag eerst vrijblijvend een sessie uitproberen en daarna beslissen of je het hele trainingstraject van 12 sessies wil doen. Het kan zijn dat na zes sessies de resultaten dusdanig positief zijn dat de training afgerond kan worden. 

 • Voor welke klachten werkt neurofeedbacktraining

  Meer rust in je hoofd zorgt voor een betere focus. Als je slaappatroon verbetert zal dit effect hebben op alle aspecten van je functioneren: fysiek, mentaal en energetisch. Het maakt je meer ontspannen en veerkrachtiger.

  Je (sport)prestaties verbeteren? Taken op je werk beter en efficiënter uitvoeren? Met rust in je hoofd zullen lichamelijke en/of emotionele klachten verminderen of verdwijnen!  Klik hier voor de Flyer Breintalent voor sporters.

  Voorbeelden van klachten die verminderen door deze training zijn: slaapproblemen, concentratieproblemen, vermoeidheids- en pijnklachten, burn-out of de nasleep ervan.

  De training kan voor iedereen van waarde zijn en is geschikt voor jong en oud. Wil je weten hoe ervaringen zijn met jouw klachten neem dan gerust contact op.

  Hier kun je onze flyer downloaden met aanvullende informatie. Klik hier voor de Flyer Breintalent algemeen.

 • Verschil van Neuroptimalâ„¢ training met andere neurofeedbackprogramma's

  Het verschil met andere neurofeedbackprogramma's is dat er met Neuroptimal™ feedbacktraining geen diagnose vooraf gesteld hoeft te worden. De hersenen krijgen over een breed spectrum van frequenties informatie uit zowel de linker als de rechter hersenhelft. De hersenen zijn in staat om te leren van zichzelf. Dankzij de feedback over mogelijke instabiele frequenties reorganiseert het brein zichzelf. De neurofeedback-trainingen met Neuroptimal™; zijn daarom geen behandeling maar een training van het brein. 

 • Neurofeedback Training kosten

  De intake en proefsessie zijn gratis en vrijblijvend. 

  Voor bedrijven/ondernemers:

  Training van 6 sessies van elk ca. 1 uur: €495, inclusief BTW. 

  Voor particulieren:

  Training van 6 sessies van elk ca. 1 uur: €395. 

  Na de training ontvang je een rapportage over de resultaten en een persoonlijk advies.