• Neurofeedback Training

 • Wat is neurofeedback training met Neuroptimalâ„¢

  Deze speciale vorm van neurofeedbacktraining (Neuroptimal™) is een geavanceerd trainingsprogramma dat is ontwikkeld in Canada, door het Zengar Instituut. Ontspannen, vanuit je stoel, luister je naar muziek en kijk je naar beelden. Met sensoren, op je hoofd geplakt, wordt de EEG-signalen van je hersenen gemeten gemeten. De training gaat door nauwelijks waarneembare onderbrekingen in geluid en muziek.

  Op een ontspannen manier word je getraind waardoor oude, vastzittende patronen los laten. Er ontstaan betere patronen, die zorgen voor rust in je hoofd en een betere focus. Je prestaties verbeteren hierdoor en lichamelijke en emotionele klachten verminderen en/of verdwijnen. Je brein wint hiermee aan veerkracht en er ontstaan een betere balans.

 • Neurofeedback training werkwijze

  Bij de intake geven we aan wat je van de training mag verwachten. Het is geen diagnose maar gebaseerd op ervaringen van vele andere klanten. Via een intakeformulier worden mogelijke klachten vastgelegd. Ons advies is om te starten met 6 sessies. Na de zesde sessie vul je weer een formulier in zodat we kunnen meten wat de verbeteringen zijn. Voor meer verbeteringen is het aan te raden om 12 sessies te doen. 

  Je mag eerst vrijblijvend een sessie uitproberen en daarna beslissen of je het hele trainingstraject van 6 sessies wil doen. Het kan zijn dat na zes sessies de resultaten dusdanig positief zijn dat de training afgerond kan worden. 

 • Voor welke klachten werkt neurofeedbacktraining

  Meer rust in je hoofd zorgt voor een betere focus. Als je slaappatroon verbetert zal dit effect hebben op alle aspecten van je functioneren: fysiek, mentaal en energetisch. Het maakt je meer ontspannen en veerkrachtiger.

  Je (sport)prestaties verbeteren? Taken op je werk beter en efficiënter uitvoeren? Met rust in je hoofd zullen lichamelijke en/of emotionele klachten verminderen of verdwijnen!  Klik hier voor de Flyer Breintalent voor sporters.

  Voorbeelden van klachten die verminderen door deze training zijn: slaapproblemen, concentratieproblemen, vermoeidheids- en pijnklachten, burn-out of de nasleep ervan.

  De training kan voor iedereen van waarde zijn en is geschikt voor jong en oud. Wil je weten hoe ervaringen zijn met jouw klachten neem dan gerust contact op.

  Hier kun je onze flyer downloaden met aanvullende informatie. Klik hier voor de Flyer Breintalent algemeen.

 • Verschil van Neuroptimalâ„¢ training met andere neurofeedbackprogramma's

  Het verschil met andere neurofeedbackprogramma's is dat er met Neuroptimal™ feedbacktraining geen diagnose vooraf gesteld hoeft te worden. De hersenen krijgen over een breed spectrum van frequenties informatie uit zowel de linker als de rechter hersenhelft. De hersenen zijn in staat om te leren van zichzelf. Dankzij de feedback over mogelijke instabiele frequenties reorganiseert het brein zichzelf. De neurofeedback-trainingen met Neuroptimal™; zijn daarom geen behandeling maar een training van het brein. 

 • Neurofeedback Training kosten

  De intake en proefsessie zijn gratis en vrijblijvend. 

  Via de zorgverzekeraars is gedeeltelijke vergoeding binnenkort mogelijk via het aanvullende pakket. 

  Belastingdienst
  De Neurofeedback Trainingen kunnen bij de belastingaangifte onder uitgaven voor “specifieke zorgkosten” worden opgevoerd of onder “coachingskosten” in het kader van loopbaan begeleiding

  Bedrijven
  Als werkgever kunt u de kosten van de Neurofeedback Trainingen van uw werknemer opgeven als zijnde Arbo kosten bij (deels) arbeidsongeschiktheid. Als werknemer kunt u wanneer u de Neurofeedback Trainingen voor uw loopbaan ontwikkeling volgt, mogelijk aftrekken als scholingskosten.

  Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO)
  Als u een WW, WIA of WAO uitkering van het UWV ontvangt dan kunt u bij het UWV een Individuele Re-Integratie Overeenkomst aanvragen. Samen met een door uzelf te kiezen re-integratiebureau kunt u dan een plan van aanpak maken en dit indienen bij het UWV. 
  Indien u herstellende bent van bijvoorbeeld een burn-out en weer terug wilt keren op de arbeidsmarkt kunt u de Neurofeedback Trainingen meenemen in dit plan van aanpak.  Zie voor meer informatie www.uwv.nl, www.iro-info.nlwww.kiesjereintegratiebureau.nl

  Kijk voor de tarieven van de Neurofeedbacktraing op "www.breintalent.nl" bij Tarieven.