• Wat is Dorn Therapie

    Dorn therapie is een zachte wervel-en gewrichtsbehandeling die gebruikt wordt bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil en dit kan zorgen voor scheefstand in de wervelkolom en daardoor klachten veroorzaken. De oorzaken van een beenlengteverschil; een valpartij, een misstap, vertillen en verkeerd zitten. 

    Deze werkvorm komt uit Duitsland en is ontwikkeld door Dieter Dorn. 

  • Dorn Therapie werkwijze

    Met voorzichtige druk van de duimen worden wervels weer op hun plek teruggezet en met beweging wordt de ruimte in gewrichten genormaliseerd. Hierbij gebruik ik een St. Jans olie die diep doordringt en zorgt voor ontspanning. Door de duimdruk wordt ook het bindweefsel tussen de wervels losgemaakt om de doorbloeding te verbeteren. De behandeling van het bindweefsel heeft ook een positief effect op zenuwen, spieren en organen. Na de behandeling voelt je hele lichaam losser en ontspannen aan. Voor een langdurig effect krijg je huiswerkoefeningen mee.

  • Dorntherapie voor welke klachten

    De keuze voor Dorntherapie heeft te maken met klachten die voortkomen uit een beenlengteverschil. Dat verschil heeft te maken met de ruimte die in je gewrichten zit en kan op een heel eenvoudige manier gemeten worden. Een beenlengteverschil kan klachten veroorzaken van je voeten tot je kruin. Hierbij kun je denken aan knieklachten, rugklachten, lage rugpijn, nekpijn, schouderklachten, etc. De Dorntherapie kan als aparte werkvorm ingezet worden of als combinatie met triggerpointtherapie.