Beter slapen

 

Slaap is voor ons een belangrijke levensbehoefte. Als je slecht slaapt kan dat een grote invloed hebben op je dagelijks leven, zeker als je slaapproblemen langer aanwezig zijn. Dit kan overdag leiden tot klachten zoals concentratieproblemen, vermoeidheid, prikkelbaarheid en somberheid. Onder slaapproblemen wordt verstaan; niet in slaap kunnen vallen, niet kunnen doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Slaap hebben we nodig om lichamelijk en geestelijk te herstellen. Slaap kun je niet afdwingen, wel kun je omstandigheden creeren waarin slaap meer kans heeft om op te treden. 

 

In onze westerse maatschappij worden we beloond voor onze inspanningen. Dat betekent dat we steeds minder tijd nemen om te ontspannen. Onze manier van leven leidt tot een hogere hersenactiviteit wat een belemmering is voor een goede nachtrust. Daarom vormt ontspanning een belangrijk onderdeel van deze cursus. Tijdens de cursus maak je met verschillende tools je eigen slaapgedrag concreet. Je gaat aan de slag met verschillende (ontspannings)oefeningen en hiervoor krijg je huiswerkopdrachten mee. We kijken ook naar jouw ingesleten gewoontes en opvattingen over slaap.

Het doel van deze cursus is om de vicieuze cirkel van slaapproblemen te doorbreken door ander gedrag en een andere denkwijze om daarmee grip te krijgen op je nachtrust. Deze cursus is gebaseerd op wetenschappelijk bewezen methodes specifiek voor slaapproblemen. Wat deze cursus uniek maakt is het persoonlijke contact over een langere periode waardoor het mogelijk is om een blijvend effect te veroorzaken. 

De cursus is in klein groepsverband waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht. Geef je de voorkeur aan individuele begeleiding, dan kan dat ook. Motivatie en inzet zijn belangrijke succesfactoren voor het volgen van deze cursus.

 

Groepscursus: zes wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur en een follow-up na twee maanden.

Individuele begeleiding: zes wekelijkse sessies van 1,5 uur en een follow-up na twee maanden.

Voor data van de groepscursus zie de agenda.

 

Kosten:                groepscursus                   op aanvraag

                            individuele begeleiding    € 325,00

                            inclusief, koffie, thee en cursusmap

 

Zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een groepscursus gepland. Maximaal 8 deelnemers.

De individuele begeleiding kan in overleg elk moment starten.

 

^ Naar boven