Marieke

 

Na ruim 17 jaar kantoorwerk ben ik in 2003 fulltime gestart met mijn praktijk aan huis. Door mijn eigen ervaringen met sporten, eigen blessures en RSI-klachten was mijn belangstelling gegroeid voor de massagetherapie.
In 1996 ben ik als hobby begonnen met het geven van sportmassages en in 1999 kwamen daar de stoelmassages bij. Ik was onder de indruk van de resultaten en werd aangemoedigd door het enthousiasme van mijn clienten. In 2013 ben ik afgestudeerd als toegepast psycholoog en wil mijn kennis gebruiken om workshops en cursussen te geven die raakvlakken hebben met de massagetherapie. 

 

Het is voor mij steeds weer een uitdaging om mensen via massage en andere therapieën te laten ervaren wat de heilzame werking is van aanraking. Bij mijn aanpak speelt bewustmaking van de eigen kracht in het herstelproces altijd een grote rol. Hiermee wil ik een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van andere mensen. Respect voor de wensen en grenzen van de ander zijn daarbij een belangrijk onderdeel. 

Mijn specialisatie is de triggerpointtherapie maar ik beheers ook andere behandeltechnieken/massages zodat ik elke cliënt een aanpak op maat kan bieden.

 

Mijn sterke punten zijn inlevingsvermogen, goed luisteren en deskundigheid.

 

Ik volg regelmatig allerlei cursussen en opleidingen om meer kennis en ervaring op te doen en toe te passen. Inmiddels heb ik al de volgende opleidingen gevolgd; HBO-Westerse Medische Basiskennis, Manuele lymfedrainage, Sportmassage + Blessurepreventie, TouchPro®-stoelmassage, Stressconsultant, RSI-consultant, Shiatsumassage , Triggerpointcoach®, Dorntherapie, Spinale Segmenttherapie en HBO Toegepaste Psychologie.    

                                                                                      

Naast mijn werkzaamheden vind ik het heerlijk om te sporten en ben dus ook ervaringsdeskundige op het gebied van trainingen, voeding en blessures. 

 

Ik ben lid van de beroepsverenigingen NMTN en NIBIG.

^ Naar boven