Triggerpointbehandeling

 

Deze behandelvorm is geschikt voor allerlei pijnklachten; acute klachten zoals nekpijn, rugpijn maar ook klachten die al langer aanwezig zijn en/of steeds terug komen. Ook RSI/KANS klachten zijn goed te behandelen met deze aanpak.

 

Veel pijnklachten worden veroorzaakt door spierknoopjes, de zogenaamde triggerpoints. De oorzaken zijn heel divers; ongelukken, valpartijen, operaties, blessures, overbelasting of te weinig beweging. Deze triggerpoints kunnen zorgen voor allerlei klachten; stijfheid, tintelingen, duizeligheid, spierpijn, hoofdpijn, oorpijn, keelpijn, oedeem, enz. De triggerpoints zitten bijna nooit in het gebied van de klachten en veel artsen zijn niet op de hoogte van het bestaan van triggerpoints. Triggerpoints zijn nauwelijks zichtbaar te maken met de huidige diagnostische middelen waardoor bij pijn vaak een verkeerde diagnose wordt gesteld. Met een speciale massagetechniek zijn ze goed te behandelen waardoor de pijn en/of klachten verdwijnen. De triggerpointbehandeling volgt de principes van de artsen Janet Travell en David Simons en de technieken van Clair Davies. De behandeling wordt gecombineerd met massagetherapie voor een effectievere aanpak.

Voor een blijvend resultaat zijn meerdere behandelingen noodzakelijk en krijg je huiswerk mee. Zo'n behandeltraject wordt vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

 

 

^ Naar boven