Stoelmassage op locatie

 

De massage is gebaseerd op Japanse drukpuntmassage en triggerpointtherapie en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. De massage wordt over de kleding heen gegeven, zittend op een speciale en comfortabele massagestoel. Het is een korte maar effectieve manier om de bloedsomloop te activeren,  pijn te verminderen en spierspanning te verlagen. Elke massage wordt afgestemd op de behoefte van de deelnemer. Afhankelijk van de vraag of klachten op dat moment wordt een behandeling op maat gegeven. Dat kan een vast aantal handgrepen zijn zoals de TouchPro®-methode of een aanpak van de pijnzones via de triggerpointtherapie of een combinatie.

 

De stoelmassage heeft een krachtige werking waardoor ernstige werkgerelateerde klachten zijn te voorkomen. Bij regelmatige toepassing verdwijnen veel beginnende klachten. Hierbij kunt je denken aan 1 maal per week of 2 weken. De stoelmassage kan hierdoor een positieve invloed uitoefenen op met name het korte ziekteverzuim en daarom ingezet worden als onderdeel van het arbobeleid. Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat regelmatige toepassing van stoelmassage zorgt voor meer alertheid en het ervaren van minder werkstress.

Naast de stoelmassage geef ik oefeningen en adviezen over de werkplekinrichting. Ook bespreek ik mogelijke oorzaken van beginnende klachten. Het is mogelijk om regelmatig schriftelijk evaluaties te houden om de effectiviteit van de massage te meten.

 

De stoelmassage leent zich heel goed voor eenmalige gelegenheden. Het is dan een echte en originele verrassing voor de deelnemers. Denk hierbij aan beurzen, bedrijfsuitjes, jubileum, incentives, secretaressedag, etc. Voor grotere opdrachten maak ik gebruik van een netwerk van ervaren masseurs door het hele land.

 

De TouchPro® methodiek is de meest toegepaste vorm van massage op locatie en wordt sinds 1993 in Nederland gegeven. Refreshintouch werkt al vanaf 1999 met deze methode.

.

^ Naar boven